For a better experience please change your browser to CHROME, FIREFOX, OPERA or Internet Explorer.

Informatii Licitatie

ORGANIZAȚI-VĂ PROPRIA LICITAȚIE

Doriți să organizați o licitație? E posibil!
Aveți un bun pe care vreti sa-l vinde si va doriti un pret cat mai bun ?
Vindeți-l cu ușurință și la cel mai bun preț prin intermediul optiunii de licitatie cand postati anuntul !

PACHET LICITATIE

 

TARIFE ANUNTURI  LICITATIE

 

  • Anunturile in sectiunea Licitatie se vor posta pentru o perioada minima de 5 zile pentru fiecare anunt.
  • 100 lei /anunt/5 zile cu posibilitate de prelungire daca anuntul dumneavoastra nu a obtinut nici o oferta
  • Duapa perioada de 5 zile daca anuntul dumneavoastra nu a obtinut nici o oferta anuntul poate fi postat ca si un anunt normal in functie de pachetul ales

PARTICIPAREA LA LICITATIE

 

Dupa accesarea platformei www.faschimb.ro, accesarea sectiunii speciale de licitatii si identificarii unui produs pentru care doriti sa plaseze o oferta fiecare ofertant are obligatia de a se loga in contul personal. Daca utilizitor nu detine un cont acesta se va crea la momentul respectiv.

 

 

 

ATENTIE !!!

 

FaSchimb.ro nu este un agent intermediar intre vanzator si cumparator.

FaSchimb.ro este exonerat de orice neintelegere care poate surveni intre vanzator – cumparator cu privire la oferta de cumparare sau detaliile vanzari .

FaSchimb.ro nu poate garanta ca oferta facuta de un cumparator si acceptata de vanzator va duce si la vanzarea produsului, toata actiunea legala de schimb de proprietar facandu-se sub actiunea legilor in vigoare . Dupa fiecare oferta efectuata de un posibil cumparator, vanzatorul va fi notificat prin email de oferta primita cat si de detaliile persoanei interesate ( numar de telefon , nume cont , email ) si avand posibilitatea de a intra direct in legatura cu ofertantul.

Faschimb.ro nu poate garanta ca detaliile anunturilor sunt in deplina concordanta cu realitatea si toate aspectele cu privire la un produs sunt si cele reale.

FaSchimb.ro nu poate garanta in nici un moment ca oferta facuta de un cumparator este si una facuta cu buna stiinta si va duce la incheierea unei tranzactii .

Daca dupa efectuarea unei oferte la un bun beneficiarul nu poate intra in contact cu ofertantul, nu poate verifica intentia reala a acestuia si considera ca nu este o oferta reala, va notifica echipa faschimb si aceasta va aduce oferta la pretul anterior ofertei.

In sectiunea licitatii odata postat un anunt acesta nu mai poate fi modificat iar modificarea acestuia facanduse doar de echipa faschimb.ro

 

 

 

CONDITII DE LICITARE

 

Obligatiile Proprietarului in cazul Licitatiilor:

– sa ofere absolut toate informatiile si datele despre proprietatea (imobilul,autoturismul) supus licitatiei si sa indice pretul de start al licitatiei;
– sa fie in posesia tuturor actelor legale necesare efectuarii vanzarii bunul propus

– sa programeze, sa asigure si sa permita vizionarea proprietatii/bunului de catre licitanti conform programului de vizite anuntat;
– sa incheie contractul de vanzare-cumparare cu clientul castigator al licitatiei;
– in cazul in care castigatorul unei licitatii nu poate onora achizitia, proprietarul are dreptul (nu si obligatia) sa o ofere urmatorului(urmatorilor) clasat.

 

Obligatiile Clientilor in cazul Licitatiilor:

– sa viziteze (el sau un reprezentant desemnat de el) proprietatea/bunul supusa licitatiei in cadrul propgramului de vizite si in acord cu programarea proprietarului inainte de a licita;
– sa se asigure ca dispune de fondurile financiare necesarii achizitiei proprietatii/bunului la pretul pe care la licitat;
– o cotatie odata listata de licitator pe site nu mai poate fi retrasa si/sau modificata;
– sa incheie contractul de vanzare-cumparare cu proprietarul imobilului la pretul licitat si anuntat ca si castigator pe platforma www.FaSchimb,ro;
– sa respecte conditiile specifice fiecarei licitatii precum si conditiile contractului client.

 

O licitatie se incheie in urmatoarele conditii:

– la expirarea timpului alocat (minim 5zile de la data publicarii )  
– inainte de termen la solicitarea proprietarului inainte de termenul de expirare daca nu s-a inregistrat nici o licitare pana in momentul solicitarii;
– inainte de termen daca proprietarul bunlui a ajuns la o intelegere cu un ofertant fara a dori a mai astepta periada setata pentru licitatie.

 

Pentru mai multe detalii nu ezitati sa contactati echipa www.faschimb.ro la numarul de telefon si adresa de email indicate pe platforma la sectiunea Contact.

 

 

 

 

 

Procesul de licitare

 

Pasul 1: Conectați-vă și mergeți la pagina cu detaliile bunului  pentru care doriți să licitați.

 

Pasul 2: Achitati taxa de participare la o licitatie . Pentru ca oferta dumneavoastra sa fie procesata de platforma trebuie sa aveti in cont suma necesara achitarii taxei de licitatie conform regulamentului si acceptarii Termeni si Condii .

Pasul 3: Introduceți oferta dvs. Tastați suma sau utilizați butonul + / -. Nu puteți face o ofertă mai mică decât prețul de pornire sau decât cea mai ridicată ofertă curentă. Prețul afișat instantaneu în secțiunea respectivă va fi prețul complet al vehiculului și este valabil în etapa respectivă de licitație.

Pasul 4: Transmiteți oferta dvs. dând clic pe butonul „Plasare ofertă“
Rețineți: toate ofertele sunt obligatorii și nu pot fi anulate sau îndepărtate de pe website.

Pasul 5: Plasați cea mai bună ofertă finală prin plasarea ofertei si prin actionarea butonului plaseaza oferta .

 

 

CUM FUNCTIONEAZA

 

Pentru a participa la o licitatie pentru un imobil/bun trebuie mai intai sa va deschideti un cont pe platforma www.faschimb.ro si sa acceptati “Termenii si Conditiile” de participare la licitatiile online prezentate pe site.

Dupa logarea in cont pentru a partici la o licitatie pentru un bun fiecare utilizator va trebui sa achite taxa cu valoare unica pentru a plasa 1 oferta. Taxa se achita o singura data pentru a plasa oferte pentru acelasi bun . Daca utilizatorul doreste sa plaseze oferte pentru mai multe bunuri atunci va trebui achitata taxa pentru fiecare bun in parte .

Dupa efectuarea primei cotatii, fiecarui licitator i vor pune la dispozitie datele de contact ale proprietarului cat si proprietarului datele de contact ale licitatorului precum si localizarea imobilului / bunului  respectiv, pentru a stabili vizionarea.

Dupa vizionare si daca bunul corespunde intocmai descrierii prezentate pe site, clientul poate decide continuarea sau retragerea din licitarea pentru acel bun.

O licitatie poate dura intre 5 si 30 de zile calendaristice.

O licitatie se poate incheia inainte de termen doar la solicitarea proprietarului .

Comisionul perceput pentru vanzarea unui autovehicul prin licitatie este egal cu tariful pachetului LICITATII achizitionat fara nici un cost suplimentar .

Daca licitatia se incheie la termenul stabilit si nici o oferta nu atinge si/sau depaseste pretul de pornire , atunci licitatia se va incheia fara castigator.

Toate licitatiile vor avea un pas de crestere, cuprins intre 50 si 100 de euro (depinzand de pretul de start al autovehiculului respectiv), pentru a evita licitarile cu valori nesemnificative (ex: licitarii de 1 euro peste cotatia curenta).

In cazul in care castigatorul unei licitatii nu se prezinta pentru a cumpara efectiv autovehicululu in termen de 3 zile calendaristice de la castigarea licitatiei, aceasta poate fi oferita (cu acordul proprietarului) urmatorului clasat.

Licitantul trebuie sa se asigure ca dispune de fondurile financiare necesarii achizitiei autovehiculului la pretul pe care la licitat.

Proprietarul se obliga ca la momentul listarii autovehiculului la licitatie pe site, sa fie in posesia tuturor actelor legale necesare efectuarii vanzarii (acte de provenienta, factura, carte service, CMR, certificat fiscal, etc).
Deasemenea proprietarul se obliga sa descrie exact autovehicolul supus vanzarii (inclusiv viciile acestuia) in momentul punerii acestuia in vanzare pe site.

Proprietarul poate accepta ultima cotatie licitata, daca timp de minim 3 zile calendaristice consecutive nu se inregistreaza o noua oferta mai mare, si poate astfel incheia licitatia inainte de termen.

In cazul in care vreuna din parti (proprietar sau cumparator) nu isi indeplineste obligatiile asumate: de a vinde si respectiv de a cumpara autovehiculul supus si castigat prin licitatie, acesta (acestia) vor fi eliminati de pe site si vor avea o interdictie de minim 3 luni in a mai participa la licitatiile organizate prin intermediul platformei noastre.

 

 

TOATE PRETURILE SUNT EXPRIMATE IN LEI SI CONTIN TVA.

Refund Reason

Top